« Terug

Van de wethouder

Naamloos1maandag 05 maart 2012

Eind januari ging de schop in de grond voor weer een omvangrijk project in onze gemeente. Dit keer is de riolering in Hattem Zuid aan de beurt.

We beginnen te graven aan de Hoopjesweg en gaan dan via de Allee naar de nieuwe buis, die onlangs onder de Nieuweweg is aangebracht) vervolgens gaat het richting de Moslaan naar de Hezenbergerweg. Ook de zijstraten worden meegenomen (b.v. Sparrenlaan en Beukenlaan). Het was verheugend om te constateren dat het werk na inschrijving kon worden toegekend aan de Hattemer onderneming NTP.

Dit zelfde bedrijf houdt zich op dit moment ook bezig met de sanering van de grond van de voormalige gasfabriek langs de Hoopjesweg. En hoewel dit veel overlast geeft,  is het een zeer noodzakelijke sanering. Vraag dat maar eens aan de bewoners op de hoek van de Hoopjesweg en de Allee.

Ik wens alle bewoners in het bovengenoemde gebied sterkte voor de komende maanden. Resultaten uit het verleden (Vliegenstein e.o. en Zandkamp e.o.) bieden naar mijn mening enige garantie voor de toekomst.

Als verantwoordelijk wethouder ben ik blij met de voor de gemeente positieve uitspraak van de Raad van State over de bezwaren tegen het plan Assenrade

Het is vooral een compliment voor onze ambtenaren en de projectleiding die zich met verve inzetten voor het welslagen van Assenrade.

Ik vertrouw er op dat nieuwe en huidige bewoners straks in harmonie zullen wonen in en om Assenrade.

Bent u als eens wezen kijken in het gebied ?  Ik denk dat de toekomstige bewoners staan te popelen om hun nieuwe woning in bezit te nemen. We zijn bezig met de voorbereiding van de volgende bouwfases in Assenrade. Dit najaar verwacht ik meer duidelijkheid.

Op dit moment ben ik bezig om, in samenspraak met de aanwonenden, tot een goede invulling te komen van het gebied tussen Assenrade, de Gapersweg , de Gelderse dijk en de nieuwe spoorlijn (o.a. een ijsbaan).

Op het nieuwe industrieterrein (Hattemerbroek) kunt u inmiddels bouwactiviteiten waarnemen. Ik ben blij dat er een aantal bedrijven zijn, die het ook in een economisch  mindere tijd,  aandurven om te investeren en die zich zo voorbereiden op de toekomst. Dit dossier zal veel tijd en energie vragen de komende jaren. Het is een omvangrijk  project met grote belangen en dus ook met grote risico’s. Het is begin deze eeuw gestart in een tijd waarin we nog niet hadden gehoord van economische teruggang of krimp. Het is dus een hele uitdaging om samen met onze buren Heerde en Oldebroek te proberen Bedrijvenpark Hattemerbroek tot een goed einde te brengen. Het terrein zal moeten worden gevuld door vooral bedrijfsverplaatsingen vanuit de drie gemeenten en door vestigingen van bedrijven die van elders komen.

Een heikel punt is de verkeer- en parkeersituatie in de binnenstad. Met alle betrokkenen probeer ik op dit moment een hoofdlijn uit te zetten om te komen tot een meer verkeersluwe binnenstad. Op 23 februari is er met dat doel een inloopavond in het stadhuis voor alle betrokkenen. Het bij elkaar brengen van zoveel belangen is niet makkelijk. Zoveel mensen zoveel wensen. Ben benieuwd hoe het afloopt.

« Terug