Berichten geschreven door Arend Palland

 1. images0.persgroep.jpg
  arend.png
  Door Arend Palland op 10 november 2023

  Begroting 2024 Algemene beschouwingen

  In de afgelopen tijd heb ik, vanwege de verkiezingen, veel met mensen gesproken over de politiek. Het valt me steeds weer op dat mensen helemaal geen hele grote wensen of onmogelijke eisen stellen. Het eenvoudige, goede leven, in een goede gemeenschap. Waarin we zuinig zijn op elkaar en de schepping. Hoe kan het dan toch dat er zoveel onvrede is en wantrouwen als onze wensen zo eenvoudig lijken.

  Lees meer over "Begroting 2024 Algemene beschouwingen"
 2. vrouw+met+laptop.jpg
  arend.png
  Door Arend Palland op 9 juni 2023

  Mentale gezondheid in Hattem

  In mei maakte het CBS nieuwe cijfers bekend over het aantal zelfdodingen in Nederland. Daaruit blijkt dat suïcide de belangrijkste doodsoorzaak onder jongeren tot de 30 jaar is.

  Lees meer over "Mentale gezondheid in Hattem"
 3. 1500x500.jpeg
  arend.png
  Door Arend Palland op 8 november 2022

  Algemene beschouwingen

  De huidige tijd vraagt veel van de veerkracht van onze samenleving. De reflex van de overheid lijkt steeds weer om tegenvallers te willen compenseren. De overheid zit in een compensatiekramp en maakt de samenleving zo steunverslaafd. Gek genoeg lijkt het wel of naarmate mensen er sneller bovenop geholpen worden er meer twijfel komt over die uitgestoken hand.

  Lees meer over "Algemene beschouwingen"
 4. website_banner.jpg
  arend.png CU-ImpactLogo-in-cirkel-RGB.png
  Door Arend Palland, ChristenUnie op 24 mei 2022

  Bijdrage duidingsdebat


  EERSTE TERMIJN
  Na twee maanden zitten we hier met wat de scherven zijn van een vastgelopen formatieproces. Helaas heeft ook een tweede informateur zijn opdracht teruggegeven. Het proces dat achter ons ligt is schadelijk voor het vertrouwen in de politiek in Hattem. Tot op heden heeft de ChristenUnie zich in dit proces bescheiden opgesteld omdat de grootste partij aan zet was. Daarbij hebben we telkens aangegeven vanuit de verbinding samen te willen werken. Het liefst vanuit een raadsakkoord, optimale verbinding, geen uitsluiting. Wij wilden willen de verantwoordelijkheid nemen om deel van de oplossing zijn, niet van het probleem.

  Lees meer over "Bijdrage duidingsdebat"
 5. 273040445_309233564567160_8371898310182879516_n.jpg
  arend.png
  Door Arend Palland op 2 februari 2022

  Drijvend zonneveld zandwinplas

  De ChristenUnie Hattem heeft maandagavond 31 januari 2022 ingestemd met het plan om een drijvend zonneveld te realiseren op de voormalige zandwinplas bij knooppunt Hattemerbroek als onderdeel van een groter project door de Wielinkgroep .

  Lees meer over "Drijvend zonneveld zandwinplas"

  Labels:

 6. WhatsApp Image 2021-11-15 at 17.24.00.jpeg
  arend.png
  Door Arend Palland op 17 november 2021

  Begroting 2022

  Voor ons ligt de vierde begroting van deze coalitieperiode. Ik vroeg mijn dochter waar we dit jaar het geld aan moeten geven: Aan een nieuwe school. Aan een nieuwe supermarkt. Aan bomen. En de rest sparen.

  Dat zit allemaal in deze begroting. Dus wat Hanna betreft zijn we snel klaar. Voor de ChristenUnie ook een kans om eens in dankbaarheid terug te kijken. Want samen met de andere partijen hier in de raad hebben we veel mooie dingen bereikt deze coalitieperiode.

  Lees meer over "Begroting 2022"

  Labels: ,

 7. safe_image.php.jpg
  arend.png margriet_small
  Door Arend Palland, Margriet Brouwer op 28 juni 2021

  Klaar voor de stad

  Als raadsfractie zijn we blij met de versterking door maar liefst drie nieuwe enthousiastelingen, van links naar rechts Jan Jaap Zijlstra, Karin Vermeulen en Edwin Pleijsier. Zij willen zich graag inzetten voor het raads- en commissiewerk en draaien al weer enkele weken mee als fractieondersteuners. Een ding is al duidelijk: in en om Hattem zijn ze regelmatig op de racefiets te vinden. Op maandag 28 juni zijn Karin, Jan Jaap en Edwin ‘aangewezen’ als commissielid in de openbare vergadering van de gemeenteraad. Hieronder stellen zij zich alvast voor.

  Lees meer over "Klaar voor de stad"

  Labels:

 8. Windmolens aan het water
  arend.png
  Door Arend Palland op 25 juni 2021

  Windmolens oké, maar waar?

  Dat is zo ongeveer de sfeer als er in de raad over de regionale energie strategie (RES) gaat.

  Lees meer over "Windmolens oké, maar waar?"
 9. eppo_zoethout.png
  arend.png hans_small
  Door Arend Palland, Hans Havinga op 5 maart 2021

  Kamerlid Eppo Bruins bakt taart bij Zoethout in Hattem

  Hattem - In het kader van complimentendag heeft Eppo Bruins samen met ChristenUnie Hattem een taart gebakken voor de begeleiders van Zoethout. De medewerkers van Zoethout staan symbool voor een zorgzaam Hattem aldus Eppo Bruins.

  Lees meer over "Kamerlid Eppo Bruins bakt taart bij Zoethout in Hattem"

  Labels: ,

 10. 2.png
  arend.png
  Door Arend Palland op 23 december 2020

  Waardig ouder worden

  Op Zaterdag 12 december heeft een groot aantal organisaties het manifest ‘Samen Ouder Worden’ ondertekend. Op initiatief van de ChristenUnie is dit uitgewerkt tot een Hattemse variant. De ondertekenaars beloven samen te werken aan een actieplan ‘Waardig ouder worden’ voor Hattem.

  Lees meer over "Waardig ouder worden"

  Labels: ,