#Coronahulp

hans_website_bannervrijdag 20 maart 2020 12:24

Op dinsdag 17 maart startte de eerste SWH-speciaal uitzending op Radio Hattem. Elke dinsdag tussen 9 en 10 uur verzorgt de Stichting Welzijn Hattem een uitzending, zolang als de Coronacrisis duurt.

Afgelopen dinsdag was ik in de eerste uitzending te horen omdat ik via Twitter #coronahulp aanbiedt aan mensen die zelf de deur niet uit kunnen voor een boodschap. Ook winkeliers die blijven zitten met niet afgehaalde gerepareerde artikelen mogen een beroep op me doen als ze zelf niet wegkunnen. Elke werkdag om 17 ben ik een uurtje beschikbaar voor hand- en spandiensten. Uiteraard probeer ik daarbij wel besmetting over en weer te voorkomen door de RIVM regels na te leven.

Ik heb in de uitzending de SWH gevraagd om een spilfunctie in te nemen. Want er zijn veel meer Hattemers die klaarstaan voor hun medemensen. De SWH heeft al wat Corona-informatie op de website geplaatst en een telefoonnummer voor verdere informatie.

Gelukkig wordt de meeste hulp in Hattem geboden zonder dat er een organisatie tussen zit. Kerken, clubs en families hebben nog altijd een belangrijke spilfunctie in onze stad. De noodzaak daarvan komt nu nog maar weer eens aan het licht.

Maar, wilt u mij inschakelen voor een boodschapje omdat het anders echt niet lukt. Bel, app of mail me gerust. 06-14808010 of havingahans@gmail.com.

« Terug