Hezenbergerweg

unnamed.pngzondag 17 februari 2019 20:08

Vanwege bezwaren tegen een verkeersmaatregel op de Hezenbergweg was er op dinsdagavond 29 januari 2019 een avond in het Stadhuis. Belangstellenden en bewoners rond de Hezenbergerweg waren uitgenodigd. De aanleiding was een paaltje in de weg bij deze wegversmalling. Vanwege bezwaren door omwonenden is het paaltje voorlopig weggehaald.

Tijdens de drukbezochte avond legde de gemeente uit wat de visie op het gebied is met voornamelijk verkeersremmende maatregelen. De verkeersvisie gaat over het gebied tussen de Hezenbergerweg, Konijnenbergerweg en de Apeldoornseweg. Het gaat dan om parkeren bij de voetbal en de hockey, snelheidbeperkingen op de Wilgenlaan / Hazenakker en de Konijnenbergerweg en tegengaan van sluipverkeer op de Hezenbergerweg. Kernwoord is verkeersveiliger. Dat dat nodig is, daar waren de gemeente en alle aanwezigen het wel over eens. Over de uitvoering werd wel verschillend gedacht.

In groepjes is er doorgepraat en kon de gemeente informatie ophalen om mee te nemen in de verkeersvisie. Recent is er nog een ongeval geweest op het kruispunt Konijnenbergerweg-Apeldoornseweg. Naar aanleiding van dit voorval heeft Arend Palland in de raad aandacht gevraagd om tot een spoedige oplossing te komen.

« Terug