Wordt deze e-mail niet goed weergegeven? Klik dan hier om hem online te bekijken

Maart 2020

Hattem en Corona

Van de fractievoorzitter Arend Palland

Piepend en krakend is in de afgelopen dagen ons land stil komen te liggen. Wat eerst ver weg leek kwam akelig snel dichterbij. En nu is Nederland op slot. Thuiswerken, thuisonderwijs. Ontwrichtende maatregelen, treinen en bussen zijn leeg en evenementen worden afgelast. Inkomstenstromen drogen op en schappen raken leeg. Gelukkig kunnen wij ons thuis ook nog druk maken om kleinere alledaagse problemen, bijvoorbeeld voor onze Sara die zaterdag jarig is, maar het niet kan vieren met de hele familie.

Lees verder

Regionale Energie Strategie

Door Marinus Kers, onze RES-specialist binnen de fractie

Het gesloten klimaatakkoord in Parijs in 2015 heeft geleid tot de ontwikkeling van een regionaal energieprogramma, de regionale energiestrategie (RES). Hattem zit in de regio Noord-Veluwe samen met Elburg, Ermelo, Harderwijk, Nunspeet, Oldebroek en Putten. Tijdens een werksessie met ChristenUnie raadsleden uit de regio is deze weg schematisch weergegeven:

Lees verder

NL doet (maar nu even niet)

We hadden ons er zo op verheugd om aan de slag te gaan voor Scouting Hattem. Helaas, ook hier maakt een klein virus een einde aan het grootse NL-doet. Voor ons betekent het dat Scouting Hattem het nog even moet stellen met wat onverharde paadjes en wij onze teambuilding activiteit mislopen.

 

Overleg met Zwolle

Door Arend Palland

Begin maart hebben we een mooi overleg gehad met de ChristenUnie fractie uit Zwolle. Binnen de economische regio, omtrent huisvesting maar ook als het gaat om de energietransitie zien we de noodzaak om samen op te trekken.

Inhoudelijk hebben we goede gesprekken gevoerd. Het rijk investeert fors in onze regio door toekenning van 22,5 miljoen euro in de regio Zwolle. Op thema’s als leefbaarheid en energietransitie zijn er heel veel mooie kansen om samen te werken, te profiteren van deze kwaliteitsimpuls en Hattem en Zwolle beide toekomstbestendig te maken.

Naast de inhoudelijke kant was het ook erg mooi om te ervaren hoe het op persoonlijk vlak ‘klikt’. De ChristenUnie is dan meer dan alleen politiek, omdat we allemaal gedreven zijn door het geloof in Gods liefde voor mensen. Het is dan ook mooi om elkaar in dit perspectief elkaar te mogen vinden en bemoedigen. 

 

Plan Hessenweg - Vechtstraat - Bijleveldsingel 

Hans Havinga - fractie-verkeersspecialist

‘Waar zijn de zebra’s?’

Het was een van de meest gehoorde opmerkingen tijdens de inloopavond over de herstructurering van de oost-westroute door Hattem op 3 maart. Het college presenteerde daar de plannen voor de Bijleveldsingel, Vechtstraat en de Hessenweg. Belangrijkste wijziging is dat deze ingericht worden als 30-kilometerzones.

De meeste bezoekers waren tevreden met de gepresenteerde voornemens. Wel was er verbazing over het verdwijnen van het zebrapad op de Vechtstraat en het niet ontwerpen er van op de Bijleveldsingel ter hoogte van de kruising met Crunershof en de Waalstraat. Veel mensen gebruiken deze oversteken om een bezoekje aan de kinderboerderij dan wel supermarkt te brengen.

Hans Havinga vroeg de wethouder tijdens de laatste raadsvergadering om een heroverweging van dit besluit. Dit leverde nog geen concrete toezegging op, maar ook geen klip en klaar ‘nee’, zodat er hoop blijft dat deze zebra’s alsnog ingetekend gaan worden.

(foto: ontwerp van de Bijleveldsingel tussen Geldersedijk en Crunershof)

 

 

#Coronahulp

Op dinsdag 17 maart startte de eerste SWH-speciaal uitzending op Radio Hattem. Elke dinsdag tussen 9 en 10 uur verzorgt de Stichting Welzijn Hattem een uitzending, zolang als de Coronacrisis duurt. 

Afgelopen dinsdag was ik in de eerste uitzending te horen omdat ik via Twitter #coronahulp aanbiedt aan mensen die zelf de deur niet uit kunnen voor een boodschap. Ook winkeliers die blijven zitten met niet afgehaalde gerepareerde artikelen mogen een beroep op me doen als ze zelf niet wegkunnen. Elke werkdag om 17 ben ik een uurtje beschikbaar voor hand- en spandiensten. Uiteraard probeer ik daarbij wel besmetting over en weer te voorkomen door de RIVM regels na te leven.

Lees verder

Contact

Henk Schreuders, voorzitter
ahschreuders@gmail.com
0622987214

Wijzig e-mailadres | Afmelden van deze nieuwsbrief
footer-linksVolg ons op TwitterVolg ons op Facebookfooter-rechts