Wordt deze e-mail niet goed weergegeven? Klik dan hier om hem online te bekijken

Mei 2019

Gertjan Segers in Hattem voor Europa

Op 23 mei mogen we weer naar de stembus. Ditmaal voor de verkiezing van leden van het Europees parlement. Op zaterdag 18 mei voert Gert-Jan Segers in Hattem om de Europese campagne te versterken. Samen met de leden van de gemeenteraadsfractie bezoekt Segers het Centrum van Hattem en enkele plaatsen waar duidelijk wordt hoe Europa van invloed is op Hattem. De fractieleider van de ChristenUnie start zijn bezoek om 11.20 uur in de Dijkpoort.

Het exacte programma volgt via de lokale media. We hopen natuurlijk dat Gert-Jan de Hattembon meeneemt die hij ontving tijdens zijn vorige bezoek in Hattem zodat ook hij kan genieten van een autoluwe aankoop bij onze altijd klantvriendelijke Hattemse ondernemers.

 

Locatiekeuze onderwijs, een ‘duaaltje’ tussen fractie en wethouder

Vertrouwen en blik vooruit

De maand maart stond voor ons als fractie in het teken van de locatiekeuze voor de Zaaier en de van Heemstraschool. Zoals bekend koos het college voor de locatie de Marke, maar ging de ChristenUnie fractie voor de huidige van Heemstra locatie / IJsbaan. Volgens de fractie is dat op dit moment dit de beste plek, met het meeste draagvlak, die kans geeft op een snelle realisatie.

ChristenUnie raadsleden die een andere keus maken dan ‘hun’ ChristenUnie wethouder. We hebben vaak de vraag gekregen hoe we het proces hebben ervaren. Auke en Arend zoomen samen in op het proces van wikken en wegen, het onderlinge vertrouwen en de toekomst. De neerslag is een duaal vraaggesprek.

Lees verder

NL doet

De raadsleden van de ChristenUnie zetten eind maart hun beste beentje voor tijdens de landelijke NL-doet actie. Samen met andere vrijwilligers plantten we enkele bomen en monteerden we picknicktafels in speeltuin de Rode Berk. Ondanks het regenweer zat de stemming er goed in. We hopen dat de kinderen en hun ouders lang zullen genieten van de nieuwe inrichting.

Verkiezingsuitslag provinciale staten

20 maart, waren er verkiezingen voor de provinciale staten en het waterschap. De goede uitslag, stijging plaatselijk en landelijk, is een steun in de rug. Onze lokale kandidaten Gert Kers had voor de provincie 625 stemmen en voor het Waterschap had Jacobien 515 stemmen en is een mooie waardering aan hen.

Lees verder

Ondertussen in het bestuur

Marten Beeftink en Jurjen van Keulen hebben aangegeven na de zomer 2019 het bestuur van ChristenUnie Hattem te gaan verlaten. Het bestuur wil op de volgende ledenvergadering bestuurslid Henk Schreuders voordragen als nieuwe voorzitter. Verder draait sinds kort Judith Abrahamsen mee in het bestuur. We zijn nog in gesprek met een kandidaat bestuurslid om het team weer compleet te maken. Marten is sinds medio 2014 voorzitter van het bestuur: “Het is nu een goed moment om afscheid te nemen met een jonge, goed functionerende fractie en onze wethouder Auke die flink aan de weg timmert in Hattem. Ik wil graag mijn tijd en energie inzitten voor de kerkelijke gemeente. Ik hoop en denk dat er nieuwe bestuursleden beschikbaar zijn die deze fractie verder kunnen ondersteunen en (de CU) Hattem tot zegen kunnen zijn”.

Jurjen is sinds begin 2014 secretaris: “Mijn bestuurswerk begon met de campagne in 2014, toen de ChristenUnie op teleurstellende wijze de verkiezingen verloor. Daarna hebben we als bestuur ingezet op verjonging van de fractie en nieuw elan. De geslaagde campagne van 2018, die zelfs op het partijbureau in Amersfoort is opgevallen, was een mooi hoogtepunt. Daarna volgde de enorme verkiezingswinst en het mogen leveren van een wethouder. Ik ben dankbaar voor het mooie team wat er nu staat en hoe de Heere ons hierin geleid heeft, en draag het stokje nu graag over aan anderen”.

Judith Abrahamsen woont sinds 2017 met haar man Jóhan in het mooie Hattem. Judith: “Al vanaf middelbare school leeftijd ben ik geïnteresseerd in de politiek en hoe je op deze manier iets kan betekenen voor de maatschappij. Toen ik naar Hattem verhuisde en zag hoe groot en levendig de ChristenUnie hier is, sprak mij dit enorm aan. Na wat twijfelen volgde een kennismaking met het bestuur. Deze kennismaking was voor beide kanten positief waarop ik besloten heb om voor een proefjaar mee te draaien in het bestuur. Ik heb er onwijs veel zin in en ben erg benieuwd wat dit jaar gaat brengen”.

 

Contact

Jurjen van Keulen, secretaris
Stettin 15
8052 BS Hattem
cuhattem@famkeulen.nl
038 4578918

Wijzig e-mailadres | Afmelden van deze nieuwsbrief
footer-linksVolg ons op TwitterVolg ons op Facebookfooter-rechts