Klaar voor de stad

safe_image.php.jpg

Als raadsfractie zijn we blij met de versterking door maar liefst drie nieuwe enthousiastelingen, van links naar rechts Jan Jaap Zijlstra, Karin Vermeulen en Edwin Pleijsier. Zij willen zich graag inzetten voor het raads- en commissiewerk en draaien al weer enkele weken mee als fractieondersteuners. Een ding is al duidelijk: in en om Hattem zijn ze regelmatig op de racefiets te vinden. Op maandag 28 juni zijn Karin, Jan Jaap en Edwin ‘aangewezen’ als commissielid in de openbare vergadering van de gemeenteraad. Hieronder stellen zij zich alvast voor.

Jan Jaap Zijlstra

Mijn naam is Jan Jaap Zijlstra, 28 jaar oud en samen met mijn vrouw Emmie ben ik sinds ons huwelijk in september 2020 woonachtig in Hattem. Na wat omzwervingen vanwege onze studies zijn we weer teruggekeerd richting de Veluwe. Zelf ben ik geboren en getogen in Elburg en heb denk ik daar ook mijn grote voorliefde voor de Veluwe vandaan. Naast mijn werk als pabodocent in Zwolle ben ik politiek actief geweest bij de gemeenteraad van Groningen als steunfractie-lid en binnen de jongerenafdeling van de ChristenUnie als voorzitter van de denktank.

In mijn vrije tijd houd ik erg van sporten (met name hardlopen en racefietsen) en lezen. Ik kijk er erg naar uit om me ook in Hattem bezig te kunnen houden met het publieke belang en het is een voorrecht om me daarvoor in te mogen zetten. Wellicht spreek ik u binnenkort eens over de gemeente en uw ideeën daarover!

Karin van der Meulen

Mijn naam is Karin van der Meulen-Knol en ik ben 36 jaar oud. Ik ben getrouwd met René en we hebben twee kinderen: Roan (8) en Irsa (5). Ik ben geboren en getogen in Hasselt. Na een aantal jaren in Friesland te hebben gewoond, wilde ik graag weer terug naar de omgeving van Zwolle. Hattem had onze eerste voorkeur vanwege de ligging, natuur en sfeer. Zodoende zijn we in 2010 in Hattem terecht gekomen en dat bevalt ons prima! 

In het dagelijks leven ben ik werkzaam voor de orde van advocaten Overijssel, gevestigd in Deventer. 

Dat mijn man en ik ook voor de natuur naar Hattem zijn gekomen, heeft onder meer te maken met onze voorliefde voor de fiets. We wielrennen, mountain- en gravelbiken graag in deze mooie omgeving. Inmiddels zelfs met ons hele gezin. Daarnaast loop ik regelmatig hard en volg ik wekelijks een bootcamptraining. 

Hoewel politiek van jongs af aan, via mijn vader, onderdeel uitmaakte van mijn leven heb ik zelf geen politieke ervaringen. Ik ben benieuwd wat er nog op mijn pad gaat komen en hoop een goede bijdrage te kunnen leveren binnen de ChristenUnie. 

Edwin Pleijsier

Ik ben Edwin Pleijsier, 35 en getrouwd met Esther, vader van Daan (5) en Naomi (1). Wij zijn allebei in het nieuwe land opgegroeid, maar de laatste jaren heb ik al doorgebracht in Zwolle. Daar hebben wij ook de eerste jaren van ons huwelijk (2010) gewoond, maar we zijn nu vier jaar geleden verhuisd naar Hattem en hebben daar nog geen moment spijt van gehad. Ik werk zelf voor de gemeente Dronten als beheerder van alle geografische gegevens, de kaart zeg maar, en de regie op het landmeten.

In mijn vrije tijd ga ik graag sporten. Ook in mijn geval is dat hardlopen en soms wat wielrennen of wat zware spullen optillen. Mijn politieke ervaring gaat niet veel verder dan het achtuurjournaal om eerlijk te zijn, maar ik ben erg gemotiveerd en leer snel. Er komen heel wat uitdagingen op de gemeente af en ik ben blij dat ik daar een kleine rol in mag spelen. Ik doe dat niet voor mijzelf maar voor de gehele gemeente Hattem en kom ook graag in contact met de inwoners om van gedachten te wisselen, want daar doen we het voor!

« Terug