Kamerlid Eppo Bruins bakt taart bij Zoethout in Hattem

Screenshot 2021-03-05 at 15.13.33.png

Hattem - In het kader van complimentendag heeft Eppo Bruins samen met ChristenUnie Hattem een taart gebakken voor de begeleiders van Zoethout. De medewerkers van Zoethout staan symbool voor een zorgzaam Hattem aldus Eppo Bruins.

Voor Eppo voldoende reden om naar Hattem te komen en ze in het zonnetje te zetten. Eppo maakte met twee medewerkers van Zoethout, Natalie en Evelien, de in Hattem beroemde plaat appeltaart. Voor de gelegenheid werd deze omgedoopt tot ‘Eppo-pie’. 

Tijdens het bakken werd met Natalie en Evelien druk gesproken over politiek, de verkiezingen en hoe trots ze beiden zijn op het werk van Zoethout. Eppo Bruins was onder de indruk. “Zoethout biedt zorg, vertrouwd en dichtbij. De medewerkers en cliënten weten elkaar snel te vinden en kennen elkaar.” 

Arend Palland, fractievoorzitter van de ChristenUnie in de gemeenteraad van Hattem, benadrukte het belang van een organisatie als Zoethout voor Hattem: “De samenleving heeft het hard nodig dat we omzien naar elkaar. Mensen zijn geschapen om lief te hebben. Dan bloeien we op en komen we tot ons recht. De mensen van Zoethout weten dat elke dag weer neer te zetten.”

Eppo overhandigde de taart aan de begeleiders en deze werd ook al snel weer opgedeeld. Natuurlijk nam Eppo ook een stuk taart mee terug naar Den Haag. Er werd meteen zaken gedaan ‘voor in het bedrijfsrestaurant van de Tweede Kamer’, of ‘als dessert in de restaurants Ermelo (Eppo’s woonplaats)’. Dit contact werd dan ook snel gelegd. Eppo Bruins: “Heel Nederland moet van Zoethout (w)eten”

« Terug