« Terug

Auke Schipper over de afgelopen twee jaren

Foto Auke Schipper_bannerwoensdag 21 oktober 2020

In de zomerperiode (die inmiddels alweer ver achter mij ligt), had ik wat meer tijd om te reflecteren. Want inmiddels ben ik alweer dik twee jaar wethouder namens de ChristenUnie voor onze mooie stad Hattem. Vanaf het moment dat ik de eed heb afgelegd tot aan nu is de tijd vervlogen. In de zomer heb ik met Francien wat meer momenten genomen voor het goede gesprek over mijn baan als wethouder.

Het goede nieuws is dat ik elke dag geniet van mijn werk! Geen moment dat ik met tegenzin naar het stadhuis of andere werkplekken fiets. Ik heb groot plezier in de gesprekken met veel Hattemers die ik tegenkom. Volgens mij worden er ook mooie resultaten geboekt waar de ChristenUnie trots op mag zijn. Een paar voorbeelden zonder de rest tekort te doen, de Markt ligt er weer goed bij, er zijn weer strakke fietspaden aangelegd zoals op de Geldersedijk en binnenkort is ook het Rozenboomspoor aan de beurt. Het hoofdpijndossier bedrijvenpark H2O gaat op dit moment als een speer. Er zijn veel opties, waaronder de komst van een Van der Valk Hotel en de eerste handtekeningen worden binnenkort gezet.

Er zit ook veel in het vat. Als wethouder heb je maar minimaal vier jaar de tijd om resultaat te boeken. Toen ik begon waren er nagenoeg geen woningbouwplannen. De laatste woningen worden nu gebouwd op Assenrade en eindelijk wordt er gestart met de Hof van Blom. We zijn als college ook voortvarend aan de slag gegaan met nieuwe plannen. Voor 't Veen liggen nu twee bestemmingsplannen en de eerste palen zijn geslagen voor de huurwoningen aan de Lippenoordweg. Komend jaar mag de raad het besluit nemen over de plannen voor de beide woonzorgzones. Al deze ontwikkelingen zijn goed voor meer dan 400 woningen. We hebben een forse inhaalslag moeten maken en deze extra woningen zijn broodnodig!

Mijn baan als wethouder bezorgt mij ook wel eens een slapeloze nacht. Als wethouder sta je altijd “aan”. Soms lijkt het wel of iedereen dit ook van mij verwacht. Ik kan dit gelukkig goed relativeren en daar heb ik thuis een goede plek voor. Ik heb zin in een stevige eindsprint richting maart 2022 en wie weet wat er na de verkiezingen nog komt. De energie na de zomervakantie is vol aanwezig!

« Terug