Zomercolumn Auke Schipper

Foto Auke Schipper_bannerdinsdag 24 juli 2018 11:23

Beste inwoners van onze mooie stad Hattem,

Sinds 4 juni mag ik mij wethouder van de ChristenUnie noemen en dit mag ik zijn voor alle Hattemers!
De maanden daar aan voorafgaand zijn een hectische periode voor mij geweest. Ik neem jullie mee terug in de tijd. Begin februari ben ik met het bestuur en Arend Palland om tafel gaan zitten of het wethouderschap voor mij was weggelegd. In het begin had ik vooral veel vragen. Zie ik hierin wel een roeping? Wat als het na vier jaar (of eerder...) stopt en ik sta op straat? Is de gemeente Hattem wel uitdagend genoeg voor mij? Kan ik dit wel? Gaandeweg het proces werd ik steeds enthousiaster. Dit kwam mede door de inzet van het bestuur. Het waren mooie gesprekken met Marten, Jurjen en Henk. Het enthousiasme van de fractie is voor mij aanstekelijk en met dit nieuwe team zie ik het volop zitten. Bovenal heb ik de steun van Francien mogen ervaren in dit proces en dat was de belangrijkste randvoorwaarde voor mij. Medio maart is de knoop doorgehakt en heb ik volmondig ja gezegd voor de kandidatuur. Tot de verkiezingen hielden we dit onder de pet. De focus lag tot dat moment op de gemeenteraad.

Toen de verkiezingen... 21 maart. Dit was een buitengewoon spannende dag. Eerst zelf stemmen uiteraard, samen met onze dochter Britt en toen ‘s avond naar het stadhuis voor de verkiezingsuitslag. Het eerste stemlokaal kwam binnen: winst CU... Het tweede lokaal kwam ook snel binnen: wij zijn hier de grootste geworden... Toen kwam het stemlokaal de Open Poort binnen (onze kerkelijke gemeente).  Wauw, wat een uitslag, veruit de grootste partij.. Marinus Kers had een mooi lijstje gemaakt en kon al zeggen dat we de grootste waren geworden van Hattem! Wat een zegen, feest!

En toen kwam eigenlijk de periode van het lange wachten. Vanaf de verkiezingen tot de dag van de installatie zat bijna 12 weken tussen. Samen met Arend heb ik de onderhandelingen namens de CU gevoerd. Dit was een mooie maar ook intensieve periode. Ik had in Kampen mijn baan als manager van de gemeente Kampen en daarnaast had ik in Hattem een parttime baan als onderhandelaar namens de ChristenUnie. Deze periode was stress verhogend. Veel avondjes weg en tegelijkertijd ook regelmatig chagrijnig als de onderhandelingen wat stroef verliepen. Uiteindelijk bereikten we eind mei om 02:30 ‘s nachts een akkoord. Onder druk wordt alles vloeibaar...

Maandag 4 juni werd ik ‘s avond geïnstalleerd en direct de dag daarna mijn eerste collegevergadering als wethouder. In die week heb ik de laatste werkzaamheden overgedragen van de gemeente Kampen. Ik ben erg dankbaar dat de overgang tussen mijn vorige werkgever en Hattem zo positief is verlopen. Ik heb nu volle aandacht voor mijn nieuwe functie. Dit is prettig en daardoor kan ik focus aanbrengen in de mooie klussen waar ik mee bezig ben. Wellicht goed om te melden waar ik mij de komende vier jaar mee bezig ga houden: ruimtelijke ontwikkeling, wonen, mobiliteit (verkeer en vervoer), duurzaamheid, binnenstad, economie en vrijetijdseconomie (toerisme), kunst en cultuur, erfgoed, Lelystad airport, Bedrijvenpark H2O, woningbouw ‘t Veen en de woonzorgzone. Tevens ben ik de 1e loco Burgemeester bij afwezigheid van onze burgemeester Wiggers. Kortom, een stevig pakket met hele diverse thema’s.

In de tussentijd ben ik direct aan de bak gegaan. Er zijn al mooie resultaten bereikt: aanvraag bij ministerie voor het ondergronds brengen van de hoogspanningsleiding onder 't veen. Eerste opstalovereenkomst met PoweredByHattem voor 188 zonnepanelen op de Spoorstraat. € 3,9 mio voor de op- en afrit A28 bij H2O. Ontwerp bestemmingsplan voor de bouw van 60 gasloze sociale huurwoningen aan de Lippenoordweg. Aanpak toegankelijkheid markt door het realiseren van 4 proefvlakken zodat later dit jaar de markt opnieuw bestraat gaat worden. Dit is een greep uit de thema's waarvoor ik mij heb ingezet. Daarnaast heb ik veel mooie gesprekken kunnen voeren voor mooie onderwerpen die later dit jaar terugkomen. Ik wil de komende vier jaar regelmatig een terugkoppeling geven via deze nieuwsbrief en de ledenavonden. Tevens lijkt het me leuk om 1 keer per kwartaal een bak koffie aan te bieden in mijn kamer op het stadshuis om bij te praten over de thema's/opgaven waar u mee zit. Hier kom ik op terug in de volgende nieuwsbrief. In de tussentijd kan u mij ook volgen via Twitter: @AukeSchipper

Voor nu een goede vakantie toegewenst!

Hartelijke groet,
Auke Schipper

 

« Terug